Chocoladedessert met sinaasappel

2 personen

Nodig:  2 Brownies, 150 gram extra pure ( of hazelnoot of melk )chocolade, 20 cl slagroom, 1 eetlepel zachte boter, 3 eetlepels marmelade, 1 blaadje gelatine, bakringen

Snij de brownie in stukken. Hak de chocolade grof met een mes. Breng de crème aan de kook en zet het vuur uit. Voege de chocolade toe en laat het 1 minuut smelten voordat u roert. Meng de boter erdoor. Laat deze ganache afkoelen.

Meng de browniestukjes voor de ganache. Vul er 2 bakringen mee en zet deze 2 uur in de koelkast.

Schenk de jam in een pan en verwarm zachtjes. Laat ondertussen de gelatine weken in koud water. Haal de gelatine uit het water en knijp het uit. Voeg toe aan de jam en roer zorgvuldig door. Laat het mengsel iets afkoelen en schenk het over de chocoladeganache.

Zet deze tot aan het opdienen koud weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *